Nieuwsbrief

Fragment uit de Nieuwsbrief voor ouders/ verzorgers van de Martin Luther Kingschool
Purmerend
Schooljaar 2018 – 2019
website www.mlking-schoolso.nl

Avondschool de Sprankel bestaat 5 jaar
De avondschool bestaat al langer, maar door stopzetten van subsidies moesten zij enkele jaren geleden stoppen. Enkele docenten van de avondschool, maar vooral hun leerlingen, mistten de avondschool dusdanig dat zij in 2013 opnieuw zijn gestart. Eerst in de st. Nicolaaskerk, maar sinds vier jaar maakt de avondschool op dinsdag- en donderdagavond gebruik van de Martin Luther Kingschool.
Op deze avonden krijgen de leerlingen, allemaal op hun eigen niveau, les in rekenen, lezen, taal en computervaardigheden. Ook wordt er af en toe geknutseld en is het heel belangrijk om gezellig bij elkaar te zijn. Daarnaast zijn er gedurende het schooljaar allerlei leuke uitjes en activiteiten. Er is een zeer trouwe opkomst van de leerlingen, variƫrend in leeftijd van 20 tot ruim boven de 50 jaar. Er is nog een wachtlijst voor de avondschool, maar inschrijven van nieuwe leerlingen is wel al mogelijk. Zie: www.avondschooldesprankel.nl
Als school zijn we erg blij met de samenwerking met de avondschool. Samen met ODC Wegwijzer en avondschool de Sprankel wordt er in ons gebouw nu onderwijs gegeven aan leerlingen van 2 tot leerlingen ouder dan 50 jaar en dat is toch wel heel uniek.

Op 18 mei 2019 wordt groots gevierd dat Avondschool de Sprankel (versie 2.0) al weer vijf jaar bestaat. Zij doen dat met een feestelijke dag in Artis met alle leerlingen en docenten. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner bij restaurant Spijkerman.