1.1 Geschiedenis

Avondschool De Sprankel in Purmerend heeft een geschiedenis van tientallen jaren achter zich.

De 6 docenten van deze school waren specialisten in hun vak, zij hadden jarenlange ervaring op het gebied van doceren aan ieders onderwijsbehoefte. Zij waren uiterst flexibel in het bieden van ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied en hadden inzicht in mensen met verstandelijk en lichamelijke beperking. Daarom realiseerden de 6 docenten van de Avondschool de Sprankel, rendementen die voor de traditionele onderwijsbenaderingĀ hoog zijn.

Al meer dan 30 jaar kregen volwassenen met een verstandelijke beperking uit Zaanstreek- Waterland, les op deze school. Sommige deelnemers waren al vanaf de oprichting hiervan bij de Avondschool de Sprankel betrokken! Jarenlang werd hiervoor op 2 avonden in de week de Martin Luther Kingschool in de Aletta Jacoblaan te Purmerend gehuurd.

Destijds is de Avondschool gestart op initiatief van de gemeente Purmerend. Twintig jaar geleden is de Sprankel ondergebracht bij Odion. Helaas ontkwam ook de Avondschool niet aan de bezuinigingen van de gemeente Purmerend. Aan het eind van het schooljaar 2013 moest de school zijn deuren sluiten. Het ontslag van de zes docenten volgde, de teleurstelling en het verdriet van de deelnemers waren enorm.

Vervolg 1.2 Organisatie