1.3 Doorzetten

Avondschool de Sprankel doorzetten!

Iedere donderdagavond was te voelen dat het brengen van een beetje extra plezier en liefde er écht toe doet. Niet alleen voor onze deelnemers, maar ook op de docenten had het een flinke impact. Door de geslaagde eerste avond, was er genoeg energie en enthousiasme om de eerste stappen te zetten in de voorbereiding voor de Sint en Kerstviering…

Omdat wij geloven in de groeimogelijkheden van elke mens. Iedereen is uniek en heeft recht op een warme plek, samen met anderen. “Leer, lach, leef!”, dat zeggen de docenten van de Avondschool de Sprankel tegen jong en oud. Onderwijs, zorg, ondersteuning en opvang op maat. Dat zijn de bouwstenen. Die reiken wij aan tijdens de ontwikkeling van onze deelnemers. Wij helpen mensen om hun eigen leven te regisseren. We begeleiden elk individu op zijn eigen ritme, op weg naar geluk en een waardevolle plaats in de samenleving. Onze deskundigheid is het middel. Deskundigheid is ook de motor waarmee we enthousiast en innovatief blijven werken aan de kwaliteitsverbetering van onderwijs, zorg en ondersteuning. In dialoog werken aan ieders levenskwaliteit. Dat is wat we doen.

Wij ijveren voor een maatschappij waar de mogelijkheden van mensen belangrijker zijn dan hun beperkingen. Een samenleving waar capaciteiten erkend en gestimuleerd worden.

Wij gaan op een open, eerlijke manier met elkaar om, in alle vertrouwen en waarderen, iedereen om wie zij of hij is. We zijn tenslotte allemaal gelijkwaardig. Wederzijds respect voor ieders gedachten, ideeën, geloof, levenswijzen en privacy is daarbij vanzelfsprekend.

Ook na de doorstart biedt de avondschool de Sprankel adaptief onderwijs, wij zorgen voor het sociaal emotionele vlak, maar sluiten ook aan bij het niveau en de behoeftes van onze deelnemers. Wij werken via verschillende leerstijlen, prikkelen en dagen uit, waardoor onze deelnemers zich competenter en sterker voelen. Wij zijn creatief, bijzonder, inspirerend, artistiek en muzikaal….Er wordt o.a. gerekend, geschreven, gelezen, geknutseld, Engelse les gegeven, maar ook onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar gesproken en naar elkaar geluisterd. Door het creëren van wederzijds respect komen wij samen tot een warme en veilige omgeving.

Avondschool de Sprankel bestaat 5 jaar!

Wat gaat de tijd toch snel! Het is voor ons al weer 5 jaar geleden dat de Avondschool de Sprankel opnieuw zijn deuren opende…

Wij zijn trots dat wij hebben kunnen aantonen een sterke, positieve, enthousiaste school met bestaanskracht te zijn!

Op 18 mei 2019 werd ons lustrum groots gevierd. Wij maakten er een feestelijke dag van in Artis, met al onze deelnemers, genodigden en docenten. De dag werd smakelijk afgesloten met een diner bij restaurant Spijkerman in Purmerend.

Wij gaan met veel plezier door, naar de volgende 5 jaar!

Vervolg 1.4 Stichting